Tretmani Kriolipolizom

Kriolipoliza

Šta je kriolipoliza?

Kriolipoliza je jedinstvena ne-hirurška, bezbolna metoda, koja pruža sigurnu alternativu operaciji liposukcije. Ideja da hladnoća može isključivo da cilja na masne ćelije – bez oštećenja kože ili okolnog tkiva – bio je uvid iz tzv. teorije Criolipolisis – dokazane nauke na kojoj se zasniva procedura CoolSculpting-a. Ova procedura bezbedno obezbeđuje precizno i kontrolisano hlađenje i efikasno usmerava masne ćelije ispod kože. Obrađene masne ćelije prvobitno su kristalizovane (zamrznute), a zatim dolazi do njihovog odumiranja. Vremenom telo prirodno obrađuje mast i eliminiše mrtve ćelije, a ono što je najbitnije rezultati gubitka neželjenih masnih naslaga su dugoročni.

Ko su tvorci kriolipolize i koliko su tretmani CryoBodySculpting-a pouzdani?

Tokom opsežnih istraživanja naučnici sa Harvarda, na čelu sa dr Dieter Manstein i dr R. Rok Andersonom, došli su do saznanja da zamrzavanje masnih ćelija u organizmu dovodi do njihove postepene eliminacije, a zatim i do njihovog uklanjana prirodnim putem kroz jetru. Vodeći istraživači ovog opsežnog projekta objavili su svoje radove u više od 70 eminentnih naučnih i kliničkih časopisa, što je samo jedan u nizu dokaza da je postupak CryoBodySculpting-a zasnovan na naučnim ispitivanjima.

Takođe, grupa naučnika sa Instituta Karolinska u Stokholmu istraživala je hladno lečenje (Crio (hladno) lipoliza (razbijanje masti)) masnih ćelija. Ove studije pokazale su da se zamrzavanjem bele masti, stimuliše rast novih krvnih sudova pretvarajući belu mast u smeđu, koju organizam lakše metaboliše.

Šta se dešava u Vašem organizmu prilikom kriolipolize?

Postupkom hlađenja niskim temperaturama (od -5 °C) masne ćelije se smrzavaju te dolazi do njihovog odumiranja. Smrzavanjem ćelija masnoće, pokreće se oslobađanje upalnih medijatora. Upalne ćelije postupno uklanjaju sve ćelije kod kojih je pokrenut proces odumiranja, dok druge ostaju netaknute. Proces eliminisanja masnih ćelija iz tela odvija se tako što se ćelije masnoće postepeno izbacuju putem normalnih metaboličkih procesa u telu. Na ovaj način postiže se postepeno redukovanje slojeva masnog tkiva tretirane regije, i to slojeva masnog tkiva koji su najbliži koži.

TLT aparat za neivanzivnu Kriolipolizu i CryoBodySculpting

TLT aparat za neivanzivnu Kriolipolizu i CryoBodySculpting, uvoznika FreshCosmetics d.o.o., registrovan je i odobren, kao i klinički ispitan od strane “Agencije za lekove i medicinska sredstva” Republike Srbije. TLT aparat poseduje dva sistema; sistem vakuma, koji svojom snagom koja se podešava uvuče u sondu masno tkivo sa kožom, dok sistem za hlađenje hladi masno tkivo na kontrolisanim niskim temperaturama i na taj način vrši nekrozu masnih ćelija koje se postepeno izbacuju iz organizma putem normalnih metaboličlih procesa.

Na koje sve delove tela može da se primeni tretman kriolipolize?

Tretmani neivanzivne kriolipolize i CryoBodySculptinga mogu se primenjivati na celom telu od bokova, leđa, stomaka, nadlaktice, unutrašnje i spoljašne strane butina do podbradka, malog stomaka i regije oko bubrega. Osim što smanjuje količinu masnog tkiva u organizmu, TLT aparat pogodan je i za osobe sa viškom kože ( do koje do došlo usled naglog gubitka telesne mase), iz razloga što ovaj aparat istovremeno radi i na stvaranju novog elastina koji će kožu držati zategnutom i svežom.

Prednosti kriolipolize

Prednosti neivanzivne kriolipolize u odnosu na druge metode uklanjanja viška masnih naslaga iz organizma su višestruke:

  • Kratko vreme tretmana
  • Jednom uništena masna ćelija više se ne vraća
  • Potpuno bezbolna metoda
  • Moguće je vrišti lipolizu gotovo svih regija tela
  • Nema YoYo efekta
  • Nema viška kože, jer sam tretman TLT aparatom za neivanzivnu kriolipolizu deluje i na dermis, te podstiče njegovo zatezanje
  • Nema rezova, modrica, otoka ili bilo kakvih drugih vidljivih promena
  • 30% rezultata vidljivo odmah, ostalih 70% se vide kroz period od 14-21 dan, nakon čega je potrebno ponavljati tretmane

Cenovnik

UslugaCenaAplikatori
1 regija 40 EUR 1 aplikator
2 regije60 EUR do 2 aplikatora
Avansno plaćanje 6 tretmana180 EUR 1 aplikator
Avansno plaćanje 6 tretmana280 EUR do 2 aplikatora

Za pakete usluga i avansno plaćanje ne važe akcijski popusti već se cena definiše u direktnom dogovoru u zavisnosti od broja tretmana.