Aparat za ne hirurski face lifting 3D HIFU

UNAPREĐENI MODEL
ZA 2020 GODINU

3D HIFU je aparat najnovije generacije u toj seriji aparata za neinvazivne laserske tremane zatezanja viška kože, peglanja bora i podizanja tonusa kože. Zasnovan je na usmerenoj pravolinijskoj svetlosti specijalne laserske tehnologije proizvedene iz ultrazvuka.

HIFU(High Intensity Focused Ultrasound) ili u prevodu visoko intezivni fokusirani ultrazvuk. Reč je o aparatu treće generacije, koji je zasnovan na istoj zamisli kao i njegovi prethodnici, ali je unapređen specijalnim sistemom gde jednim shoot-om zapravo ispucavate 1-11 shoot-ova zavisno od toga koliko ih podesite.

Njegova jačina govori dovoljno o tome, da se sa njim može zatezati i podignuti zadnjica, grudi, stomak, nadlakitce, butine i lice.

Uz aparat ide pet različitih ketridža koji određuju talasne dužine kojima se deluje na određene regije.

Tako postoje ketridži od 3mm i 4.5 mm koji su namenjeni za tretmane lica, vrata, podvaljka. Oni deluju na derm, tj. derm i subkutano tkivo (hipoderm) lica i vrata. Ovo je prvi aparat koji ima moć da probija čuveni SMAS sloj u kojem se nalaze nervi, krvni sudovi, limfini čvorovi i na taj način omogućava maksimalnu vaskularizaciju i inervaciju regije. Dok su ketridži od 8mm; 10 mm i 13 mm body ketridži koji deluju na duboke slojeve derma i hipoderma i vrše podizanje i zatezanje kože, kao i tretmane peglanja bora. 

Fiziologija dejstva:

Fiziologija dejstva zasnovana je na ultrazvučnom i laserskom “rastresanju” tkiva. Zraci prodiru u derm, epiderm, hipoderm, mesoderm kože i dolaze do subkutanog tkiva u kojima se nalaze masne ćelije koje u svom sastavu sadrže 20% matičnih visokohranljivih ćelija. Dejstvom na tkivo vi ga bukvalno rastresate i terate na bolju vaskularizaciju i ishranu, a potresima ultrazvuka pucaju membrane masnih ćelija koje se razlivaju, zajedno sa matičnim ćelijama koje hrane sve slojeve kože. Na ovaj način dobija se ishranjivanje kože, zatezanje i podizanje tonusa bez upotrebe hemijskih supstanci.

Nema neželjenih dejstava sem lokalnog crvenila koje je prolaznog karaktera.

Indikacije:

  • Melazma (hiperpigmentacija kože)
  • Ptoza lica
  • Atrofija muskulature lica
  • Ptoza kože tela
  • Pigmentacije
  • Hormonske promene na koži
  • Ispoštena koža

 

Kontrola:

Na aparatu određujete jačinu i dubinu talasa, razmak između dve talasne linije, količinu tačaka u talasnoj liniji, dubinu tretirane regije.

Neki pacijenti vide inicijalni efekat odmah posle prvog urađenog tretmana, ali pravi rezultati su vidljivi posle 2-3 meseca. Rezultati su potpuno prirodni. Efekat tretmana je da izgledate 5-10 godina mlađi bez veštačkog izgleda koje stvaraju druge invazivne metode.

Tretman u proseku traje oko 30 minuta. Bezbolan je i nema osećaja nelagode, sem minimalnog peckanja.

Da ne bi došlo do opekotina koristi se ultrasound contact gel.

Tehnika aplikacije:

  • Čišćenje lica blagim tonikom ili mlekom za čišćenje, označavanje tretirane regije da bi sam tretman bio lakši za praćenje i izvođenje.
  • Podešavanje aparata na odgovarajuću jačinu i postavljanje odgovarajućeg ketridža.
  • Aktivacija aparata i izvođenje tretmana preko ultrazvučnog gela.