Epilacija – Muškarci

Neivanzivna laserska epilacija

Verovatno Vam je dosadilo svakodnevno brijanje, čupanje dlačica pincetom ili tretmani voskom u želji da Vaše lice, ruke ili noge izgledaju savršeno glatko tokom toplih, letnjih meseci. Možda je upravo sad pravi trenutak da se odlučite za trajno uklanjanje dlačica sa Vašeg tela laserskom epilacijom metodom IPL najnovije generacije.

Lasersko uklanjanje dlaka je kozmetička procedura koja koristi lasersko ili “intenzivno pulsno svetlo” (IPL) da ukloni neželjene malje. Ovaj izvor svetlosti zagreva i uništava folikule na koži i time narušava rast dlake. Prosečno se u fazi rasta nalazi od 70-90% malja, u fazi regresije 1 %, a u fazi odmora 10-30 % dlaka. S obzirom da laserski snop trajno može uništiti samo folikul dlake koji se nalazi u aktivnoj fazi rasta, postupak se mora ponoviti u periodu od 6 do 12 nedelja. Obično je potrebno ukupno 4 do 5 tretmana kako bi Vaša koža postala u potpunosti glatka. U cilju zaštite okolnih struktura kože od termičkog oštećenja, najnoviji laseri savremene generacije (IPL) imaju mogućnost hlađenja tretiranog dela kože i smanjenja subjektivnog osećaja bola. Za vreme postupka laserske epilacije oseća se peckanje na delovima tela koji su osetljiviji na bol i gde je veća gustina folikula dlaka. Većina pacijenata veoma dobro podnosi ovu metodu. Nakon laserskog tretmana koža je blago crvena oko 15 minuta.

Laserska epilacija naročito se preporučuje kod dama koje imaju problem sa hirsutizmom, dok nije pogodan za osobe obolele od epilepisije, trudnice i pacijente sa pejsmejkerom. Delovi tela koji mogu da se podvrgnu tretmanu su lice, noge, leđa, podlaktice i bikini linija.

Šta je potrebno da uradite pre prvog tretmana laserskog uklanjanja dlačica

Ako ste se odlučili za lasersko uklanjanje dlačica sa lica i tela šest nedelja pre tretmana ne smete ići kod kozmetičara na depilaciju voskom i elektrolizu. Takođe treba izbegavati izlaganje Suncu šest nedelja pre i posle samog tretmana, zato što izlaganje sunčevim zracima smanjuje efikasnost laserskog uklanjanja dlačica i može da dovede do određenih komplikacija. Ukoliko koristite lekove obavezno to naglasite iz razloga što određeni medikamenti (pojedini antibiotici) spadaju u grupu fotosenzitivnih lekova.

Prednosti laserskog uklanjanja dlaka uključuju:

  • Preciznost
  • Laseri mogu selektivno ciljati tamne, grube dlake dok ne oštećuju okolnu kožu
  • Dokazano je da ima najbolji efekat kod žena sa svetlim tenom i tamnom kosom
  • Posle prvog tretmana gubite 20-30% dlačica

Cenovnik

UslugaPaket uslugePojedinačna usluga
Lice Avansno plaćanje 6 tretmana 240-380 eur70 - 90 eur
Jagodice Avansno plaćanje 6 tretmana 75 eur15 eur
Podbradak i vratAvansno plaćanje 6 tretmana 170-200 eur35 - 45 eur
Pazuh Avansno plaćanje 6 tretmana 190 eur45 eur
Ruke Avansno plaćanje 6 tretmana 190-330 eur45 -75 eur
Leđa Avansno plaćanje 6 tretmana 310-670 eur65 - 145 eur
Grudi i stomakAvansno plaćanje 6 tretmana 340-700 eur70 - 150 eur
Intima Avansno plaćanje 6 tretmana 380 eur80 eur
Cele nogeAvansno plaćanje 6 tretmana 640 eur145 eur
Cele noge + intimaAvansno plaćanje 6 tretmana 870 eur195 eur

Za pakete usluga i avansno plaćanje ne važe akcijski popusti već se cena definiše u direktnom dogovoru u zavisnosti od broja tretmana.